Cara Mudah Memiliki Emas

Cara Gandakan Simpanan Wang Dengan Zenith Gold


Tahun 2016 merupakan tahun mencabar bagi rakyat Malaysia. Kenaikan kos sara hidup semakin menekan sementara sumber pendapatan masih di takuk lama.

Apakah alternatif yang ada?
Berjimat mungkin sudah tidak relevan lagi.. Mengapa?
Bagaimana lagi hendak berjimat kerana yang tinggal sekarang pun sudah paras hidung...


Jika sekadar merungut menyalahkan keadaan sekeliling menyalahkan orang lain, ianya tidak akan menyelesaikan apa apa masalah... Sebaliknya hanya menambahkan masalah



Mahukah anda jika saya kongsikan kepada anda satu cara yang dapat membantu anda menambah pendapatan anda tanpa menggangu sebarang rutin harian anda sehari hari yang sememangnya sudah sibuk mencari wang untuk menyara hidup.

 Jika jawapan anda 'YA' teruskan pembacaan anda..

Jika sebaliknya, jangan buang masa anda membaca apa yang akan saya kongsikan selepas ini

****************************
Memperkenalkan


 Sebuah program pelaburan yang berasaskan emas.
Yang bakal mengubah hidup anda di masa hadapan.
Yang dapat membantu anda keluar dari bebanan kewangan..

Mengapa emas?




Tapi masalahnya... waktu nak membeli emas tu... Pakai duit.. Duit tak ada kat tangan macam mana nak beli emas dek kerana masalah kewangan yang dah sedia ada menghimpit?

Nak merasa duit pelaburan emas tu pula, kalau setakat beli 1 gram tahun ni, tahun depan jual, kurang terasa pula untungnya...

Jadi disinilah peranan Zenith Gold membantu anda menjana pendapatan melalui pelaburan emas dengan modal yang kecil tetapi mampu meraih keuntungan yang besar melalui kaedah compounding.

Sebelum saya bercerita bagaimana Zenith Gold dapat membantu anda keluar dari masalah kewangan + mengumpul emas untuk masa depan anda,rasanya lebih baik jika anda tahu serba sedikit berkenaan company Zenith Gold ini.


ZenithGold International Limited adalah cabang kepada
ZenithGold Limited
yang mana Zenith Limited ini bertaraf Goverment Link Company (GLC) yang berkaitan dengan produk emas, perdagangan dan perlombongan emas

Jika di Malaysia, Zenith International Limited ini sama tarafnya dengan GLC (Goverment Link Company)

Bernarkah wujud ZenithGold Limited?

ZenithGold Limited Mempunyai lesen perniagaan yang sah berdaftar di UK dalam rangkaian kerajaan UK (GLC)


http://wck2.companieshouse.gov.uk

Company dah berapa lama???




Apakah beza ZenithGold Limited Dengan
ZenithGold International Limited?

Lesen yang didaftarkan di bawah ZenithGold Limited tidak membolehkan ZenithGold Limited menjalankan program affiliate n pelaburan yang memerlukan mereka mengutip wang dari orang ramai. ZenithGold International Limited pula memiliki lesen yang membolehkan mereka mengutip wang orang ramai untuk program pelaburan atau perkongsian modal yang mereka jalankan iaitu
lesen autoriti mengurus wang daripada British Virgin Island Financial Service Commision (BVIFSC). Peranan FSC sama seperti Suruhanjaya Sekuriti Malaysia.


 3. Mempunyai web server yang diiktiraf 'TRUSTED' secara saintifik pada gred 'A' melalui forensik IT di SSL Labs




Bandingkan dengan laman web yang lain





https://www.ssllabs.com/ssltest/

Nak tahu bagaimana anda boleh buat duit dengan Zenith Gold disamping kumpul emas secara PERCUMA?
Betulkan tempat duduk anda dan teruskan pembacaan anda.

Zenith Gold Investment Plan

Global Affiliate Program atau ZEN ini diperkenalkan pada 7 September 2014 bertujuan untuk memperluaskan lagi pasaran mereka.

Dengan menjadi ahli di dalam Global Affiliate Program ini, anda merupakan pelabur didalam perniagaan Zenith Gold ini dimana wang anda akan didagangkan di Bursa Saham Emas Dunia (Stock Exhange). Dari situ, anda akan mendapat pulangan berganda dari aktiviti perdagangan emas Zenith Gold ini dan yang lebih menarik di dalam program Affiliate ini atau Investment plan ini, ianya menggunakan kaedah Compunding.

Apakah yang dimaksudkan dengan 'COMPOUNDING'?
Teruskan pembacaan anda.

*************************************** 

Perkara asas yang perlu anda tahu didalam program investment Zenith Gold ini adalah :

1. Kadar tukaran Ringgit adalah USD1 = RM3.8
Untuk Withdraw USD1 = RM3
2. Modal minima untuk membuat pelaburan adalah USD100 @ RM380. Tiada had maksima tetapi kemasukan modal adalah dalam gandaan USD100.
(PERCUMA 1g emas jika melabur USD1000)
3. Modal boleh ditambah atau top up pada bila bila masa.
4. Kadar pulangan atau keuntungan adalah antara 0.5%-2% compounding tidak tetap mengikut turun naik harga emas pasaran.
5. Tempoh pelaburan adalah selama 400 hari
6. Anda boleh membuat pengeluaran selepas mencapai tempoh matang 100 hari dan nilai minima pengeluaran adalah USD200.
7. Untuk pengeluaran, 70% akan dibayar cash (10% cas pengeluaran) 30% lagi merupakan gold bar Zenith Gold yang akan dipos kerumah anda.

Di bawah adalah contoh modal yang dilaburkan beserta anggaran keuntungan yang akan diterima selepas 400 hari.


 Contoh pengiraan keuntungan Zenith Gold - Compounding
(Mengambil contoh kadar peratus keuntungan adalah 1% setiap hari)

Katakan anda mengambil pakej USD1000@RM3800
Nilai CV anda adalah 25CVx10=250CV

Hari pertama : 250CV x 1% = USD2.5
Hari kedua : (250+2.5)CV x 1% = USD2.53
Hari ketiga : (252.5+2.53)CV x 1% = USD2.55
Hari keempat : (255.03+2.55)CV x 1% = USD2.58
Hari kelima : (257.58+2.58) x 1% = USD2.60

Kesimpulan dari pengiraan compounding di atas adalah
peratus pembayaran profit bukan dikira dari modal permulaan anda, sebaliknya dari modal + pertambahan untung dari hari yang sebelumnya
Dengan kaedah compounding ini, semakin hari, keuntungan anda akan meningkat meningkat dan terus meningkat sehingga hari ke 400.

Merujuk kepada table di atas, pada hari ke-100, anda sudah mengumpul USD676 @ RM2,028
Pada hari ke-200, USD1,829 @ RM5,487
Pada hari ke-300, USD14,841 @ RM4,947
 Pada hari ke-400, USD40,143 @ RM13,381

Dari total USD40,143 tersebut, 60% adalah cash setelah ditolak 10% cas pengeluaran manakala 30% adalah gold bar yang akan di pos ke rumah anda iaitu
70% cash = USD28,100
30% Gold Bar = 92 gram Gold Bar

KADAR PENGIRAAN KEUNTUNGAN DI ATAS HANYALAH SEKADAR ANGGARAN SAHAJA UNTUK MEMUDAHKAN PEMAHAMAN ANDA. KADAR PROFIT ZENITH GOLD ADALAH TIDAK TETAP BERGANTUNG HARGA TURUN NAIK EMAS

Contoh pembayaran profit dan pengiraan keuntungan Zenith Gold



Anggaran keuntungan di atas adalah keuntungan pasif dimana anda tidak perlu menjual, menaja atau mencari orang. Hanya labur dan tunggu wang anda digandakan dan emas di hantar ke rumah anda. Semudah ABC.


Jika anda faham dengan plan investment Zenith Gold ini anda akan nampak bahawa anda sedang membuat 2 pelaburan dalam 1 masa iaitu :
1. Pelaburan wang, yang mana modal permulaan anda adalah berbentuk wang.
2. Pelaburan emas. Anda akan mendapat emas PERCUMA dari Zenith Gold dari pelaburan anda tadi dimana emas itu juga merupakan aset pelaburan kepada anda dimana anda boleh simpan emas tersebut dan menjualkannya semula selepas tempoh tertentu.

Di ZenithGold juga, anda boleh membuat pengeluaran keuntungan anda menggunakan BITCOIN.

Anggaran pendapatan di atas adalah anggaran pendapatan untuk mereka yang memilih hanya untuk menjadi ahli pasif.
Tidak menjual. Tidak menaja. Tidak membuat promosi.
Bagi mereka yang gemar serta aktif membuat promosi atau berkongsi kebaikan pula, ada bonus bonus menarik yang telah disediakan di dalam program Affiliate Zenith Gold ini.

***********************************************


Pelan Pendapatan Aktif Zenith Gold Affiliate

Terdapat 5 jenis bonus yang disediakan untuk anda sekiranya anda memilih untuk menjadi ahli aktif di dalam program Affiliate Zenith Gold ini iaitu dengan membuat penajaan. Walaubagaimanapun, tiada paksaan untuk anda menjadi ahli aktif. Anda tetap mendapat keuntungan dari pelaburan anda walaupun anda tidak menaja.

Terdapat 5 jenis bonus yang ditawarkan untuk ahli yang aktif.
Bonus tersebut adalah :
1. Bonus penajaan
2. Dual Team Bonus (Bonus pasangan)
3. ETA Matching Bonus
4. Placement Bonus
5. Rewards

1. Bonus Sponsor 30%


Bonus sponsor atau bonus penajaan adalah bonus yang di bayar kepada anda apabila anda berjaya membuat penajaan atau membawa masuk pelabur baru didalam program Affiliate Zenith Gold ini.
Bonus yang akan anda terima adalah sebanyak 30% dari nilai CV pelabur baru. Tiada limit penajaan.

Contoh pengiraan : Katakan anda menaja A yang mana A melabur sebanyak USD1000. Nilai CV untuk USD1000 adalah 250CV. Jadi anda akan mendapat bonus penajaan sebanyak
USD75 (30% x 250CV).

Jika A mengambil pakej USD5000, bonus anda adalah
USD375 (1250CV x 30%).

Dan jika A menambah modal, anda tetap layak menerima bonus penajaan 30%.
Itu jika A seorang. Jika anda ada 10 orang rakan yang berminat?
Anda kira sendiri ;)


2. Dual Team Bonus 40%


Dual Team Bonus adalah bonus pasangan. Zenith Gold Affiliate menggunakan konsep binari iaitu kaki kiri dan kanan.
Dual Team Bonus ini dikira berdasarkan jumlah CV kumpulan kiri dan kanan. Apabila match atau padan nilai CV kedua dua belah, anda akan mendapat bonus 40% dari nilai CV kumpulan anda tadi.
Minima CV yang layak untuk bonus ini adalah 25CV kiri dan kanan.

Setiap bulan akan dilakukan Flushing

3. Placement Bonus 1%


Placement bonus adalah bonus yang mana anda akan menerima 1% dari nilai CV downline yang diletakkan dibawah rangkaian anda tidak kira samaada tajaan direct anda atau dari upline upline di atas anda atau tajaan downline dari downline anda.
Bonus ini akan dibayar sehingga 20 level ke bawah.

Syarat untuk mendapatkan Bonus Placement ini adalah anda perlu membuat penajaan pertama 3 orang terlebih dahulu. Penajaan yang ke empat, barulah anda layak mendapat bonus placement ini.


   4. Bonus Matching ETA 3%


Bonus Matching ETA adalah bonus yang anda terima berdasarkan profit keuntungan yang diterima oleh downline anda atau Overide bonus. Nilai bonus ini adalah 3% dibayar sehingga 5 level.

Contoh : Anda menaja F dengan pakej USD10,000.
Profit yang akan diterima oleh Ali pada hari pertama adalah
250CV x 1.5% = USD37.5
(Beranggapan peratus keuntungan adalah 1.5%)
Dari profit F USD37.5, anda akan overide sebanyak 3% tanpa mengurangkan profit F. Jadi bonus Matching ETA anda dari F adalah 37.5 x 3% = USD1.13.
Anda akan mendapat bonus ini selama F mendapat profit Zenith Gold beliau iaitu selama 400 hari dan setiap hari keuntungan Ali akan meningkat dan automatik bonus Matching ETA anda dari F juga meningkat.

F pula menaja G dengan pakej yang sama. Anda tetap layak overide 3% dari keuntungan G.

Dan anda akan layak overide sehingga 5 level ke bawah si F.

Itu jika F menaja G seorang. Cuba lihat berapa banyak yang F boleh taja dan anda layak overide bonus 3% tadi hingga level ke 5 F selama 400 hari. Beranggapan setiap ahli menaja 5 orang dan kesemuanya melabur USD1000 dan profit keuntungan adalah 1.5%.

Level 1 - 5 orang x 0.11 sehari
Level 2 - 25 orang x 0.11 sehari
Level 3 - 125 orang x 0.11 sehari
Level 4 - 625 orang x 0.11 sehari
Level 5 - 3125 orang x 0.11 sehari

Itu jika anda menaja F seorang.. Lagi 4 downline? Dari 4 downline tadi pula anda turut overide 3% hingga 5 level mereka????


  5. Rewards

Rewards adalah ganjaran yang diberikan kepada anda dalam bentuk kereta. Rewards akan diberikan kepada anda apabila anda mencapai target yang ditetapkan oleh Zenith Gold.

Kereta yang akan anda miliki jika anda mencapai target adalah
 1. BMW 3 Series ATAU
2. BMW 5 Series ATAU
3. BMW 6 Series.

Dan setiap rewards mempunyai target tertentu.
Targetnya adalah merujuk kepada jumlah CV terkumpul kumpulan anda. Tempoh yang ditetapkan adalah 3 bulan.

12,000CV kiri & kanan = BMW 3 Series

500,000CV kiri & kanan = BMW 5 Series
2,000,000CV kiri & kanan = BMW 6 Series

**************************************

Sehingga ke baris ayat ini... Apakah yang ada difikiran anda tentang
Zenith Gold??

"Menarik, bagus, dan meyakinkan... Tapi lambat la 400 hari. Saya nak yang cepat"

Mungkin anda merasakan 400 hari satu tempoh yang lama.
Setahun lebih.

Tetapi kerana inginkan duit yang lumayan dan dalam tempoh yang singkat. Ramai yang 'kecundang'. Akhirnya...
MASA TERBUANG
DUIT MELAYANG




Saya ingin bertanya kepada anda.
Anda seorang pekerja? Sudah berapa lama anda bekerja?
Setahun... Dua tahun.. 5 tahun... 10 tahun?
Selama anda bekerja, sudah berapa banyak anda menyimpan wang?

Saya tidak perlukan jawapan anda, tetapi anda semak simpanan anda sekarang... Jika anda sudah bekerja selama setahun, simpanan anda sudah RM5k. Program ini bukan untuk anda. Tetapi jika anda sudah bekerja setahun tetapi simpanan anda RM100..
Sila pertimbangkan kembali tawaran ini.

Jangan lihat 400 hari dari segi masa kerana setiap orang mempunyai masa yang sama 24 jam sehari. Tetapi lihat 400 hari itu sudah berapa banyak simpanan anda.
400 hari pejam celik pejam celik pergi kerja gelap balik kerja gelap, anda tak kan terasa 400 hari.
Setiap saat, setiap minit, setiap jam adalah sangat BERHARGA.

Sekarang pilihan ada di tangan anda...
Saya sekadar berkongsi peluang.
Blog, Updated at: 9:58:00 PM

0 comments:

Post a Comment