Simpanan Bijak Zenith Golds

Plan Simpanan Bijak Zenith Golds

Didalam Zenith Golds, terdapat 2 plan iaitu plan pasif juga plan aktif...

Untuk plan pasif, anda akan mendapat pulangan mengikut kadar modal juga profit keuntungan berdasarkan turun naik harga emas dunia. Keuntungan yang bakal anda perolehi mungkin terhad untuk satu satu jumlah tertentu.

Bagi yang aktif membuat penajaan, anda mungkin berpotensi untuk mendapat keuntungan berlipat kali ganda dari modal anda. Sudah terbukti..

Namun begitu, anda yang memilih untuk mejadi ahli pasif, tetap mampu menghasilkan pendapatan yang lumayan didalam program Zenith Golds ini. Saya namakan plan ini, "PLAN SIMPANAN BIJAK"

Dengan 'Plan Simpanan Bijak' ini, anda mampu menghasilkan pendapatan yang lumayan SETIAP BULAN, tanpa perlu menjadi ahli aktif
(Namun menjadi ahli aktif adalah lebih baik)

Bagaimana caranya untuk menghasilkan pendapatan SETIAP BULAN didalam program Zenith Golds ini?

Fahamkan gambarajah dibawah


Di dalam Zenith Golds anda perlu faham bahawa, anda akan mendapat keuntungan maksima jika anda membuat pengeluaran sslepas tempoh 400 hari atau 1 tahun sebulan lebih berdasarkan konsep compounding.
(Jika anda membuat pengeluaran sebelum tamat tempoh 400 hari, keuntungan anda akan berkurangan)

Untuk plan ini, anda tidak perlu membuat penajaan, tetapi anda perlu menanam modal anda setiap bulan, dan anda perlu bertahan selama satu tahun pertama.

Apa yang akan berlaku jika anda memilih plan simpanan bijak ini?

Dari gambarajah di atas, perhatikan pada tahun 2016. Pada tahun tersebut, katakan anda mula membuat simpanan sebanyak USD100 setiap bulan bermula bulan januari. Dan berakhir pada Disember 2016.

Untuk simpanan pada bulan Januari 2016, anda akan mendapat pulangan pada bulan Febuari 2016 dengan anggaran keuntungan sebanyak RM2000. DAri RM2000, anda melabur kembali untuk mendapat hasilnya pada Mac 2018.

Begitu juga dengan pulangan untuk simpanan bulan Febuari 2016, anda invest kembali pada bulan Mac 2017 untuk mendapatkan pulangan pada April 2018..

Dan begitulah seterusnya untuk hasil untuk setiap bulan sehinggalah anda mendapat pulangan untuk simpanan Disember 2016. Iaitu anda invest kembali selepas mendapat pulangan selepas tempoh 400 hari.

Menggunakan kaedah ini, anda hanya perlu menyimpan pada tahun pertama sahaja setiap bulan. Pada tahun berikutnya, gunakan keuntungan yang anda perolehi dari tahun 2016 untuk mendapatkan pulangan yang lebih pada tahun berikutnya.

Ulangi langkah simpanan ini selama tempoh 5 tahun...
Hasilnya selepas 5 tahun, anda akan mendapat pulangan setiap bulan lebih kurang RM52,000 SETIAP BULAN.

*********************************************

Ini adalah alternatif untuk anda yang memilih untuk menjadi ahli pasif tetapi inginkan pendapatan yang lumayan di dalam program Zenith Golds ini dimana dengan plan ini anda perlu korbankan sedikit modal pada tahun pertama juga masa untuk tempoh 4 tahun untuk mendapatkan pulangan yang lumayan setiap bulan...

Walaubagaimanapun, jika anda memilih untuk menjadi ahli aktif, itu adalah yang terbaik kerana modal untuk bulan Febuari hingga Disember berkemungkinan bukan lagi dari modal anda sendiri malah anda mampu mendapat keuntungan yang lumayan setiap tahun tanpa perlu menunggu tempoh 5 tahun!
Blog, Updated at: 9:13:00 AM

0 comments:

Post a Comment