Zenith Gold Dalam Senarai BNM

Zenith Gold Dalam Senarai Syarikat Tidak Berdaftar BNM

zenith gold dalam senarai BNM

Perkara adakah syarikat Zenith Gold akan disenarai hitam oleh pihak Bank Negara Malaysia sebagai syarikat tidak berdaftar pasti akan bermain main dalam fikiran anda jika anda ingin menyertai program ini. Betul? Syarikat dah betul, Emas memang wujud, masalah pula dengan negara kerana tidak berdaftar dengan kerajaan Malaysia...

Entry ini akan menjawab isu di atas...

Pertama sekali, ketahui bagaimana aliran masuk wang yang dilakukan oleh pihak Zenith Gold kepada pelabur dalam membayar profit profit pelabur...

Zenith Gold telah melihat segala sudut sebelum menjalankan program ini. Ini demi memastikan bahawa program ini dapat terus bertahan dan berjalan dengan lancar.

Zenith Gold sememangnya tidak berdaftar di Malaysia. Jadi secara logik, program yang mereka jalankan adalah salah kerana membabitkan urusan keluar masuk wang negara ke luar negara tanpa melalui kerajaan...

Jadi apa yang dilakukan oleh pihak Zenith Gold?
Pembayaran yang dibuat kepada para pelabur tidak direct kepada akaun bank pelabur, pembayaran akan terlebih dahulu melalui satu agen yang sah berdaftar yang akan menguruskan urusan urusan pengiriman atau pembayaran wang. Agen tersebut sama fungsinya seperti pengurup pengurup wang atau Money Changer yang sah berdaftar di Malaysia ini. Tetapi Zenith Gold tetap tidak menggunakan agen dari Malaysia, Zenith Gold menggunakan agen luar negara. Sebab itu jika anda perhatikan akaun akaun pelabur yang menerima profit dari Zenith Gold tidak akan tertera nama Zenith Gold, sebaliknya 'Cash Deposit'.
Sekarang anda nampak sedikit tahap profesioanlisme Zenith Gold dalam isu ini?

Siapa agen yang digunakan oleh Zenith Gold?
Agen tersebut adalah JP Morgan




Ok... Kita pergi lebih dalam berkenaan isu Bank Negara Malaysia..

Jika anda semak senarai syarikat yang dikategorikan sebagai 'alert company', sememangnya Zenith Gold International Limited ada tersenarai... Tak percaya?

Fahamkan penerangan di bawah berkenaan isu di atas... :)

"ada jaminan ka d zg ne duit tdk hlang ?"
Bisnes mcm ni pernah dipraktik seperti mana geneva gold,tok belagak bukankah tidak diluluskan oleh bnm?


Jawapan:
Soalan yg bgus dan baik..ahli2 yg dh join sila bc jwpn ini spy jika ada lg soalan2 yg sama senang utk anda menjawab.

Soalan tentang jaminan...
Jawapan:
X ada satu biz pun yg beri jaminan kpd ahli2 nya hatta yg ada hitam puteh aggrerment pun byk kencing ahli..aggreement hanya skadar kertas biasa walaupun ia diendose by lawyer..makna kata setiap biz xde beri apa2 jaminan termasuk biz ini..jika satu perkara tak diingini berlaku maka itu lah risoko yg perlu diambil oleh seluruh ahli.di sini lah dtg konsep rezeki dlm perniagaan 9/10.knp??sbb dlm perniagaan ada elemen risiko berbanding makan gaji hanya 1/10 rezeki..makan gaji xde apa2 risiko sbb itu gaji kita hanya sbyk itu saja setiap bulan..


Soalan berkenaan Bank Negara Malaysia (BNM)..

Jawapan:
Di malaysia memang tidak ada satu company atau biz pun yg menjalankan investment atau pelaburan diluluskan bank ngara..jika BNM lulus pendek kata tutup lah bank2 perdagangan di malaysia..jwpn detail rujuk jwpn di bwh

Nk melabur dlm pasif biz lbh2 lg dlm forex dan gold kena semak beberapa perkara.
Syarikat - Adakah syarikat itu dr dlm atau luar negara..
jika ia dr dalam ngara dan brdaftar di dlm ngara, ada opis di dlm ngara mmg akn kena dgn bnm..tetapi jika syarikat itu dr luar ngara, berdaftar di luar ngara dan xde opis di malaysia, bnm tak ada hak nk tutup, nk halang atau nk beku akaun syarikat itu..bnm tdk ada kuasa utk ambil tindakan membeku akaun dan sbgainya ke atas syarikat2 yg berdaftar scr sah di luar luar.yg blh dibuat bnm ialah menyenaraikan shja sbg syarikat tdk berlesen..

Byk kes bg syarikat luar ngara bnm tak blh buat apa2 melainkan mampu senaraikan sbg syarikat yg tdk berlesen shja di list syarikat2 tdk berlesen..byk syarikat luar ngara yg disenarai tetapi hari ini syarikat2 itu masih beroperasi sampai ke hari ini..

Syarikat genevagold satu masa dulu mmg kena dgn bnm krn geneva adalh syarikat dr malaysia yg menjalankan program pasif..

Olh itu, jika ada mana2 biz/prgm yg buat plan pasif terutama dlm bidang gold yg syarikatnya di malaysia, berdaftar dgn ssm, ada pula opis di malaysia, maka hati2 lah mgkin syarikat itu terdedah utk dicekup bnm..

Satu masa dulu buluhemas, noraz travel, dan byk lg syarikat malaysia bungkus krn dickup bnm..hr ini byk diluar sana syarikat2 malaysia menganjur prgm pasif.ada yg berupa biz mlm, ada investmen dlm forex, kutu dll..

Kalu syarikat itu adalah syarikat yg menjalankan biz MLM dan ada plan duduk diam dapat duit spt YSLM sblum ini, maka syarikat itu akn berdepan dgn tindakan serbu olh pihak KPDNKK dan lesen AJL syarikat itu akn dibatalkan kerana kesalahanan mekanggar syarat lesen diluluskan..


Gunakan panduan ini supaya anda tdk terjebak dan tdk menjadi mgsa skim2 hit n run yg bertabur di internet..

************************************************

Sekarang giliran anda menilai senario dibawah....



Apakah sebenarnya yang dimaksudkan DALAM LIST BNM?



KENAPA ZENITHGOLDS ADA DALAM LIST BNM
Blog, Updated at: 2:55:00 AM

28 comments:

  1. Sy nak join zenith gold.. Mcm mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila hubungi admin blog atau mana mana wakil negeri. TQ

      Delete
  2. dulu ....saya dengar dan lihat sahaja... setelah 400 hari..... saya tengok kawan dapat hasil pelaburan ZG.... Saya dapat tengok aje😧😦😥 .... Alhamdullillah kini saya saya ada team mjkelanazen dibawah saya sudah hampir 100 orang. Ingin bersama saya whsp 0177034686 cikgu kamis.

    ReplyDelete
  3. I have a friend from Alor Setar who introduced me to zenith gold. I'm thinking of investing when I saw this

    ReplyDelete
  4. Saya rasa peranan bank negara pon macam lanun, habis semua duit rakyat yg masuk dalam skim yg tdk diluluskan oleh mereka lesap begitu sahaja, dan tidak telus, kemana duit yg bank negara rampas dan belanjakan???? Kalau bab nak senarai hitam nama peminjam, mrk lah yang terbaik, lebih baik kaji bagaimana nak atasi kejatuhan ringgit Malaysia, dari merampas duit rakyat

    ReplyDelete
  5. Raya tahun lepas kawan sy joint 100usd = rm380...after 400days dpt rm1323..300% dari rm380 tu...barulah sy percaya ia pelaburan yg betul..

    ReplyDelete
  6. Mintak maaf semua.. Nak tanya.. Zenith gold ni mengikut syariah tak ye... Terima kasih...

    ReplyDelete
  7. Saya pun tengok saja kawan2 meraih keuntungan setiap tahun.Akhirnya saya mengambil keputusan utk melabur dan alhamdulillah mmg memberikn pulangan lumayan

    ReplyDelete
  8. Perlu cari org ke????

    ReplyDelete
  9. TIDAK WAJIB CARI ORANG, tetapi jika perkenalkan ZG kepada orang lain dan mereka menyertai ZG, anda akan mendapat bonus aktif. profit pasif tetap akan dapat selepas 400 hari walau tidak menaja

    ReplyDelete
  10. Nak join..area sps penang ada x?

    ReplyDelete
  11. Lan Yee : Hubungi no ini 017-4614328. Area penang

    ReplyDelete
  12. U said your company was registered overseas. May I know you are register under which country?
    Thanks.

    ReplyDelete
  13. Saya antara ahli yang aktif didalam zenithgolds, setelah hampir 2 thn memerhatikan sahaja kini sya telah dpt apa yg sya inginkan kurang dari 6 bulan. Wsap 0193238504 utk register. Tq

    ReplyDelete
  14. Emas yg dapat free tu boleh gadai atau boleh jual di mana.

    ReplyDelete
  15. Jimmy Chia : Registered in UK.. Refer this Entry http://zenithgoldasia.blogspot.my/2016/02/latar-belakang-zenith-golds.html

    ReplyDelete
  16. Mimi Zinta : Kebanyakan kedai emas menerima emas ZG untuk di gadai atau di jual

    ReplyDelete
  17. zenithgold di malaysia sudah berapa lama

    ReplyDelete
  18. Erma : 2 Tahun 4 Bulan.. start pada September 2014 serentak seluruh negara

    ReplyDelete
  19. Dr sarawak ada tak?@boleh join denan admin?

    ReplyDelete
  20. Faizal : HUbungi saya di sini http://zenithgoldasia.blogspot.my/p/blog-page.html atau terus buat pre-register dengan mana mana rangkaian saya disini http://zenithgoldasia.blogspot.my/p/pendaftaran-akaun-zenithgold-v2.html

    ReplyDelete
  21. Salam dari sabah x..sy mo join

    ReplyDelete
  22. Hubungi admin di sini http://zenithgoldasia.blogspot.my/p/blog-page.html?m=1

    Atau buat pre-register di sini
    http://zenithgoldasia.blogspot.my/p/pendaftaran-akaun-zenithgold-v2.html?m=1

    ReplyDelete
  23. Zg terbaik...sy join dh nak hampir 2 tahun...tahun pertama sy labur..200usd...genap 400 ari sy dapt..3100..kire la bpe bnyk untung...

    ReplyDelete
  24. saya sedang menunggu hasil pertama... insyaallah berbaki 100 hari lagi. Banyak sangat rumors ttg ZG. setelah saya kaji... saya teruskan dgn ZG.

    ReplyDelete