Zenith Golds Scam Analisis

Zenith Golds Scam Analisis

Betul ker program Zenith Golds ni?
Memang ada ke syarikat dia?
Macam money game jer Zenith Golds ni?

Anda nak join tapi persoalan di atas bermain di fikiran anda?

Mari kita selidik satu per satu tentang program Zenith Golds ini. Adakah ianya real bisnes atau scam rolling Money.

3 aspek yang boleh kita nilai untuk menetukan samaada Zenith Golds ini program real bisnes atau sebaliknya.. Aspek tersebut adalah
1. Kewujudan syarikat
2. Web analisis
3. Money Management

1. Kewujudan syarikat
Untuk mengetahui bahawa adakah syarikat Zenith Golds ini benar benar wujud... Cuba kita semak di laman web kerajaan UK. Adakah syarikat ini berdaftar di sana.


Perhatikan, Zenith Gold Limited tersenarai dan sah berdaftar di bawah kerajaan UK dengan no pendaftaran 01593045.
Perhatikan juga nama company yang lain yang berada di bawah naungan
Syarikat Zenith International Limited

Anda boleh semak sendiri disini

Klik pula pada no pendaftaran, maklumat dibawah akan anda perolehi.


Semak pula di UK Company Insight, ini adalah hasil yang akan anda perolehi


Semak lebih dalam, di bawah apa yang akan anda perolehi.


Maklumat kewangan Zenith Gold


Jika anda perasan, alamat syarikat di Companies-House berbeza dari alamat syarikat yang ada di web ZenithGolds.com

 

Fahamkan penerangan di bawah

 Yg di British Virgin Island tu ialah anak sykt kpd Zenithgold Limited. Namanya Zenithgolds International.
Bromley tu head Zenithgold.

Di UK syarikat induk.
Di BVI ialah pejabat operasi program pelaburan emas.
Di BVI pulau bebas cukai

ZG international anak sykt yg mengurus dana investment program affiliate
ZG Limited yang di UK tu adalah sykt induk yg menjalankan perniagaan melombong emas

Kesimpulan:

ZG LIMITED - Syrkt Induk
ZG International - Anak sykt


Semak disini

Tak faham?
Saya bagi contoh macam saya kerja petronas, orang tanya petronas mane?
KLCC adalah petrolium nasional berhad (HQ)
Di kerteh plant minyak & chemical
Di segamat plant gas

Lain lain alamat kan
Zenithgold Limited ada beberapa lagi anak2 syarikat yg menjalankan pelbagai jenis perniagaan

2. Web Analisis (https://Zenithgolds.com)

Sesiapa sahaja mampu menghasilkan laman web.. Tahukah anda laman web program program scam mampu dihasilkan hanya menggunakan platform wordpress. Harganya laman web program scam terlalu murah untuk dibeli, tiada security sistem (orang boleh hack sistem dengan mudah) dan tidak mempunyai tempoh aktif yang panjang, biasanya laman web program scam hanya didaftarkan untuk tempoh 1-2 tahun sahaja. Mari kita lihat ciri ciri web affiliate zenith Gold

Tahap keselematan web Zenith Gold adalah bertaraf AA dan SECURED!


Dibawah adalah hasil yang akan anda perolehi



Cuba semak web Maybank2u.. Hasilnya adalah seperti dibawah


Apa persamaan kedua dua web di atas?
Kedua duanya adalah web yang membolehkan seseorang membuat pemindahan wang.

Zenith Gold web bertaraf AA, Maybank2U A. Umpama 2 buah rumah yang dipagar tetapi satu rumah pagar besi, satu lagi rumah pagar kayu.

Kenapa Zenith Golds memastikan web mereka SECURED dan TRUSTED bergred AA?
Anda pernah dengar orang hack atau curi maklumat akaun perbankan anda???
Atau pernah dengar berita duit orang hilang dari dalam akaun bank melalui transasksi online? :)

Perbezaan web web lain berbanding Zenith Gold


Lihat pula berapa lama tempoh aktif web ZenithGold..
Kenapa nak tengok tempoh aktif web? Kebanyakan web yang menjalankan program pelaburan atau apa apa program scam, tempoh aktif web paling lama hanyalah 2 tahun. Dalam tempoh tersebut mereka akan mengumpul wang wang ahli sebelum menghilangkan diri dan web tidak dapat lagi di access.
Jadi berapa lama tempoh aktif web ZenithGold? Lihat gambar di bawah...
Web di daftarkan pada Julai 2014 dan akan tamat pada Julai 2021.. 7 Tahun!!


Boleh semak disini untuk tempoh aktif web ZenithGold

3. Money Management.

Sekali tengok Zenith Gold ni macam Scam... cuba selidik dengan lebih mendalam bagaimana Zenith Gold mampu membayar profit setiap ahli...

Program pelaburan zenith Gold ini diwujudkan bukan Rolling Money atau Money Game yang mana wang ahli yang terkemudia digunakan untuk membayar wang ahli yang terdahulu. Di dalam Zenith Gold tiada istilah tersebut. Ini kerana Zenith Gold sendiri merupakan pengeluar emas dan Gold Vending Machine dan terlibat didalam BURSA SAHAM EMAS DUNIA. Dari situ sahaja mereka mampu menjana pendapatan mereka sendiri tanpa memerlukan pelabur pelabur seperti kita. Program pelaburan ini diwujudkan adalah bertujuan untuk meningkatkan lagi hasil jualan emas Zenith Gold dalam masa yang sama membuka peluang kepada mereka mereka yang berminat untuk melabur emas dan menjana kekayaan daripada emas.

Jika anda perhatikan didalam program roliing money atau money game yang lain, wang ahli yang terkemudian akan digunakan untuk menampung wang ahli yang terdahulu. Jika anda teliti lagi, program scam ada kebocoran aliran wang di kalangan ahli.

Contoh, saya ada duit didalam satu program scam ini contoh program X, ada ahli baru nak masuk, downline tersebut membuat bayaran kepada saya, dan saya sudah dapat mengaktifkan akaun downline tersebut tanpa melalui company. Disini jelas aliran wang bermain di antara ahli sahaja. Tidak melalui company yang kononnya wujud. Jadi dalam bahasa mudah, sebenanrya program scam hanya rekaan orang orang yang ingin mengambil kesempatan dan mengatakan program mereka daripada comapany sekian sekian.

Di dalam Zenith Gold, anda tidak dapat lakukan perkara di atas.
ANDA TIDAK DAPAT MENGAKTIFKAN DOWNLINE DARI PROFIT YANG ANDA TERIMA.
ANDA TIDAK DAPAT AKTIFKAN DOWNLINE DARI BONUS AKTIF YANG ANDA TERIMA.

Pengaktifan HANYA BOLEH DILAKUKAN MELALUI MASTER DEALER SEORANG YANG mempunyai link dengan company Zenith Gold.

Maksudnya disini, didalam Zenith Gold bukan rolling Money. Tiada ketirisan wang di dalam program dan setiap kemasukan ahli di kawal oleh company.
TANPA MELALUI COMPANY, KEAHLIAN AHLI TIDAK DAPAT DIAKTIFKAN.

Anda akan pening sikit di bahagian ini jika anda belum faham aliran wang didalam program Zenith Gold ini, jika anda join anda akan faham
******************************************************

Setakat ini, apakah penilaian anda terhadap program Zenith Gold? SCAM? Real Bisnes? 
Anda nilaikan sendiri.

*******************UPDATE************** 

Masih tak yakin dengan company Zenith Gold?????
Lihat apa response DIRECT daripada Companies-house.gov.uk
Nak tanya sendiri pun boleh. Tak ada masalah :)

******************************************

UPDATE BERTARIKH 10 MEI 2016

Jawapan terhadap pertanyaan saudari Adlin Farwiza Aziz bertarikh 8 Mei 2016 berkenaan statistik pelawat

Sebelum menjawab soalan saudari, terlebih dahulu kita baca jawapan dari ZenithGold Support Team sendiri..


Program Affiliate ZenithGold ini dilancarkan serentak SELURUH NEGARA pada 2014..


Sekarang jika kita merujuk kepada Statistik pelawat yang melawat ke web ZenithGold, sememangnya Malaysia menduduki ranking teratas iaitu bilangan pelawat teramai ke web ZenithGold


Boleh rujuk di HypeStat.com

Semamangnya agak menghairankan kenapa Di Negara UK sendiri kurang yang melawat web ZenithGold...

Ok... Program ini dilancarkan serentak seluruh negara pada 2014...
Sekarang cuba lihat bilangan pelawat dari Brunei, dari Cambodia, dari Singapore, dari Indonesia..

ZenithGold juga telah masuk ke semua negara Asia yang saya sebut di atas... Ada ahli ahli dari negara negara terbabit. Tetapi mengapa bilangan pelawat tidak ramai negara terbabit???

Jawapannya..... Lihat video di bawah dan anda akan faham



Penjelasan

Minda Yang Sudah Dibasuh
======================

Sosial eksperimen di California, lelaki ini menawarkan 1 Oz Gold Coin, dengan harga $20. Tetapi harga sebenar adalah $1600 ! Hasilnya, tiada siapa yang mahu beli emas tersebut.

Rakyat di sana amat lemah tentang ilmu emas, pendek kata, mereka tidak tahu apa manfaat menyimpan emas. Mereka sudah dibasuh minda tentang betapa kayanya apabila memiliki wang kertas, US Dollar 💵. Bagi mereka, logam emas itu tidak berharga, dan tidak boleh digunakan untuk apa2 jual beli.

Salah satu cara kerajaan membasuh minda mereka adalah melalui movie. Jika anda perasan, babak rompakan atau mencuri biasanya mensasarkan wang kertas, seperti rompakan di bank. Ambil contoh, movie Fast Furious di Brazil. Mereka merompak satu kontena duit kertas, terus jadi kaya raya 💵. Padahal satu kontena duit kertas itu hampir bersamaan dengan 50 kilogram emas, boleh bawa dalam satu beg 🛄 sahaja.

Kerajaan US, sentiasa mahu kuatkan wang kertas dollar mereka. Pada masa yang sama, menyembunyikan kekuatan emas fizikal daripada rakyat mereka. Sama juga apa yang berlaku di dunia. Ramai yang sudah tertipu !!!

Adakah rakyat Malaysia mahu jadi seperti ini?



Jangan berfikir seolah olah anda mengetahui semua keadaan di dunia. Pemikiran setiap orang di setiap negara adalah tidak sama
Blog, Updated at: 2:12:00 AM

6 comments:

  1. Assalam sy nak tanya la... sy belum join lg tp sy curious akan 1 perkara ni.. kenapa analisis pendatang ke web zg kebanyakkannya dari kalangan kita? Dari kalangan malaysia sendiri sebanyak 91.32% sedangkan dari UK SENDIRI hanya 0.03%??? Org2 disana xnak duit emas free ke?? Dekat plak tu.. Mohon pencerahan.. klau disebabkan populasi malaysia sikit, jumlah pendatang web bahagi dengan jumlah penduduk ke mcm mana??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana komen di blog kami, pertanyaan saudari telah saya jawap di bahagian post (Update 10 Mei 2016)

      Delete
  2. Zenthgold tak ada bagi laman web percuma kepada ahli ahli untuk buat promosi kepada rakan rakan ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada tuan.. Itu atas inisiatif ahli sendiri..boleh upah web designer tp ada cas yg dikenakan...

      Delete