ZenithGold Ambil Deposit Haram

ZenithGold Mengambil Deposit Secara Haram

Tahukah anda bahawa satu satu individu, kumpulan individu atau company yang mengutip duit modal atau deposit dariapda orang ramai WAJB mempunyai satu lesen autorities yang membolehkan mereka untuk mengutip deposit daripada orang ramai.. Lesen ini dikeluarkan oleh kerajaan atau suruhanjaya dimana satu satu program mengutip deposit itu dijalankan...

Tanpa lesen ini, mereka tidak mempunyai hak untuk mengutip deposit daripada orang ramai dan menjadi satu kesalahan walaupun company terbabit mendaftarkan perniagaan mereka dengan kerajaan.. Mudah kata
Anda mempunyai kereta, tetapi anda tidak mempunyai lesen, adakah anda boleh membawa kereta tersebut?? Tidak bukan...

Jadi adakah ZenithGold ini mempunyai lesen atau autoroities yang membolehkan mereka menguitp wang deposit daripada orang ramai...??

Mari kita kaji...

Jika anda ke laman web https://www.ZenithGolds.com
Perhatikan dimana alamat company ZenithGold (Alamat program dijalankan)


Alamat adalah di British Virgin Islands...

Sekarang anda pergi ke alamat dibawahApakah fungsi laman web terbabit?

dibawah adalah info mengenai laman terbabit


Terjemahan... (Sorry, google translate, Admin dulu tak suka belajar Inggeris :p)


BVI Perkhidmatan Kewangan Suruhanjaya tunggal pengatur perkhidmatan kewangan Territory . Kami adalah agensi yang bertanggungjawab untuk memberi kuasa dan syarikat pelesenan atau orang untuk menjalankan perniagaan perkhidmatan kewangan dan untuk memantau perimeter aktiviti perkhidmatan kewangan yang dikawal selia untuk melindungi orang ramai terhadap mana-mana perniagaan perkhidmatan kewangan haram dan atau tidak dibenarkan beroperasi di dalam atau dari dalam BVI . Melalui Pendaftaran Hal Ehwal Korporat , Suruhanjaya juga bertanggungjawab untuk pendaftaran semua syarikat yang ditubuhkan di Wilayah dan untuk pembentukan Perkongsian Terhad dan pendaftaran Cap Dagangan dan Paten .

Dah tahu fungsi web Bitish Virgin Islands Financial Service Commission yang mana merupakan suruhanjaya berwajib yang mengawal aktiviti haram di lokasi program ZenithGold dijalankan?

Sekarang di kotak Search, taip perkataan 'Zenith Gold' dan enter..

Hasil yang akan anda dapat adalah seperti dibawah


Tapi ZenithGold dalam senarai alert BNM????

kerajaan Malaysia tidak boleh mengambil tindakan ke atas ZenithGold kerana di luar kuasa Kerajaan Malaysia... Yang pasti, di tempat program ini dijalankan, ianya telah melalui segala prosedure SECARA SAH.

Blog, Updated at: 7:10:00 PM

0 comments:

Post a Comment