PegasusBullion VS ZenithGold

ZenithGold Bakal Mengikut Jejak VGMC, RGCX, PegasusBullion

Sebenarnya banyak lagi program program emas yang sebelum ini telah tersontot.. Admin tak pernah join program emas VGMC, RGCX, PegasusBullion dan lain lainnya... Tapi admin dapat tahu daripada negatif negatif thinker atau Anon yang tinggalkan komen di blog ni dan bermurah hati memberitahu admin tentang program progrma emas di atas. Terima kasih diucapkan. Dari komen mereka, admin ambil peluang untuk tambah sedikit lagi ilmu yang memang cetek ini tanpa perlu alami kerugian..

Walaupun admin tak pernah join program program di atas, tapi admin pernah juga join program program pelaburan lainnya yang juga telah tersontot tetapi program dulu lebih kepada Forex....
Jatuh bangun jatuh bangun dah biasa.... Biasalah nama pun pelaburan... Itulah risikonya... Cuma bijak ngan kurang bijak je untuk kurangkan risiko tu.. Peluang tetap rebut..



Daripada kerugian kerugian lepas, nak kata serik tu, adalah sikit kot.. Tapi bila kata nak serik dan putus asa tu.. berbalik kepada konsep pelaburan yang untung rugi memang kena tanggung... So teruskan perjalanan dan terus mencari peluang...

Apa yang admin belajar daripada kegagalan lepas dan dari program pelaburan emas VGMC, RGCX dan PegasusBullion di atas? BELAJAR MENGKAJI...

Di dalam ZenithGold admin belajar salah satu cara untuk menilai bagaimana untuk mengetahui program tersebut scam atau sebaliknya... SALAH SATU CARA YE...

Cara tersebut adalah dengan melihat pada kekuatan web server..

Jom semak server web program VGMC, RGCX dan PegasusBullion
Cara nak semak, first semak di ScamAdviser.com.. Kemudian cek server di ssllabs.com
Jom semak....

ScamAdviser VGMC
Memang kelaut la kan.....


ScamAdviser RGCX
Meyakinkan...??

 ScamAdviser PegasusBullion
(10% Trust Rating......)



ScamAdviser ZenithGold
(Trust Rating hanya pada kadar 86% berbanding RGCX 100%)


Sekarang semak pula server bagi kesemua web di atas....
Web server ini untuk menyemak sejauh mana satu satu company benar benar serius dalam menjalankan program mereka dan sejauh mana tahap keselematan web mereka untuk memastikan web mereka selamat dari hacker atau mengalami masalah yang disebabkan peningkatan bilangan ahli...
Pernah join program pelaburan yang lain tapi bila sampai satu tahap, web tak dapat di access dan bila ditanya.. pihak progam beritahu sedang upgrade server untuk menampung bilangan ahli.. Tapi tunggu punya tunggu... last last lenyap... Faham??

Jom semak server program program di atas melalaui ssllabs.com

Web Server VGMC

Web Server RGCX



Web Server PegasusBullion


Web Server ZenithGold



Kesimpulan.....

VGMC... Trust Rating Out | Server Out
RGCX... Trust Rating 100% | Server Out
PegasusBullion... Trust Rating Out | Server Out
ZenithGold.... Trust Rating 86% | Server, 4 server A Grade Trusted

Walaubagaimanapun.... Bila sebut pelaburan.... Sentiasalah bersedia dengan segala kemungkinan dan segala Risiko.... Jangan terlalu kelabu mata tengok duit dan terlalu yakin...

Kepada yang pernah terkena dulu... Percayalah pada rezeki.. Jangan cepat Give Up...
Daripada kegagalan tu belajarlah... Bukan kata nak berjaya... Terus berjaya...
Ini dengar kata boleh cepat dapat duit banyak... Tak fikir panjang tak kaji... Terus pam modal...
Bila terkena, semua orang ko salahkan.... Bodoh sendiri tak tengok....
(Komen balas untuk Anonymous di atas)

"ORANG YANG BERJAYA TAK PERNAH SERIK TAK PERNAH PUTUS ASA..
TAPI ORANG YANG PUTUS ASA TAK KAN PERNAH BERJAYA"
Blog, Updated at: 8:54:00 PM

0 comments:

Post a Comment